söndag 10 januari 2016

Dopbröllop

Marcus och jag har varit ihop i svindlande 25 år. Hur det har kunnat bli så många år förstår jag inte men så är det i alla fall. Vi träffades 1990 och förlovade oss i Sydafrika 1997. Strax innan Nora blev sjuk hade vi bestämt att vi skulle gifta oss, dels av juridiska skäl för att äga saker och ha barn utan att vara gifta kan bli förödande om något händer. Förödande beroende på hur man ser det men ingen av oss känner för att tex samäga sommarhuset med våra barn,  varken när de är små eller vuxna. Vi vill äga vårt ställe själva och låta våra barn ärva det när ingen av oss finns längre eller när vi bestämmer att de ska få göra det. Men så blev Nora sjuk och vi fick annat att tänka på och sedan har vi inte orkat ta tag i det.

Under sommaren började vi känna att det var dags att ta tag i Harrys dop. Alla våra barn har förvisso döpts sent, Nora när hon var ett år och en månad och Ivar när han var ett år och tre månader men Harry började nu närma sig två år. Tidigt i höstas bokade vi tid för dop i Hagakyrkan i Göteborg, samma kyrka som de andra barnen döptes i och där Noras begravningsgudstjänst hölls. Och så bestämde vi oss för att överraska med att gifta oss.

Harrys dop blev bestämt till lördag den 5 december med samma underbara präst som höll i Noras begravning, Britt Grandin och samma sångare/pianist/kontrabasist, Jenny och Mattias Grönroos. På begravningen sjöng de "Stjärna som är din" av Joakim Thåström till Nora. Nu sjöng de den till alla våra barn, Nora, Ivar & Harry. Texten är så fin och Jenny och Mattias framförde den magiskt vackert. Dopceremonin avslutades med psalmen "Måne och sol" som övergick i bröllopsmarsch. Det blev applåder och jubel i kyrkbänkarna, så roligt. 

För oss kändes det väldigt fint att få samla många av de som var med på begravningen till samma ställe men av en annan anledning men samtidigt knyta an till Nora och begravningen. Det blev väldigt fint och känslomässigt högt och lågt med tårar, skratt och applåder. 

Dopbröllop i bilder.



Harrys dopkläder har hans farmor sytt och Ivar är döpt i samma. Harry var först väldigt allvarlig och tveksam inför alla människor i bänkarna men...



...efter ett tag lättade han upp och plaskade en hel del i dopfunten. 


På ett litet bord bredvid oss stod Nora och en bukett, likadan som min brudbukett fast mindre. 




 Brudbuketten, vild och rufsig som plockad ute, de små lila blommorna är klematis. 



Utanför kyrkan i regn och blåst.  


För att fira Harrys dop och vårt bröllop och hälsa till Nora hade vi ballongsläpp utanför kyrkan. Det hade vi även efter begravningen och vädret var precis likadant som då men vinden gick åt motsatt håll. Innan vi släppte ballongerna ropade vi allihop -Hej Nora! De flög snabbt högt upp och iväg ner över stan. 

Samtliga foton av Lisa Carlsson

8 kommentarer:

  1. Grattis, va roligt:) Snygga gulddojjor på Harry!!!:D

    SvaraRadera
  2. Tack! Ja, visst är dom :-).

    SvaraRadera
  3. Tack för att vi fick dela er stora dag med er. Det var fantastiskt fint på alla sätt! Varma kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, fina du. Tack för att ni kom och delade den! Kram

      Radera
  4. Stort Grattis till er stora dag 🎉🎉🎉 Och så denna fantastiska präst Britt. Helt outstanding. Vi har haft glädjen att stöta på henne vid dop och bröllop. Hon är verkligen perfekt för sin uppgift.

    SvaraRadera
  5. Stort och hjärtligt grattis! Så fint alltihop!

    SvaraRadera

Skriv ut